Skönhet

Boosta din kroppsbild!

2011-06-23 23:52 #0 av: Fiona

Ångesten kommer springandes för många när sommaren dyker upp, här kommer lite tips som är betydligt trevligare än den där ångesten!

Det du gillar... - ... ska du fokusera på! Strunt i de negativa tankarna som kretsar kring vad du inte gillar med dig själv och uppmäksamma de delar på din kropp som du gillar. Exempelvis:

Håret:
Fixa till någon läcker frisyr som drar blickarna till sig, behöver inte ens vara något avancerat. Eller låt det vara som det är och spruta i lite saltvattenspray för en snygg finish. Jag tycker att håret gör väldigt mycket till utseendet så ett tips är att se till att ha fräscht hår utan slitna toppar!
Ögonen: Våga färgglada skuggor som framhäver dina ögon och dess färg, tycker du att det känns kladdigt med skuggor i värmen så dutta på lite highlighter/glitter i ögonvrån och vid ögonbrynet. Öppna upp ögat med en mascara!
Midja/mage: Magtröjan är ju en riktig höjdare i sommar så se till att utnyttja den!
Ben: Vad passar bättre än kort korta shorts på sommaren som framhäver dina fina spiror? Eller klackar, benen blir dubbelt så snygga direkt!

Photoshop... - ... är ju garanterat inblandat när man ser alla dessa reklambilder. Tror att alla har sett någon före och efter bild vid retuschering och ja det är väl inte många likheter kvar på efterbilden. Sen finns det såklart naturliga foton också! Men försök att inte stirra er blinda på diverse felfria modeller, de är inte så felfria som de ser ut.

Din kropp... - ... är till för att användas! Tänk på allt roligt du kan göra tack vare att du har en fungerande och frisk kropp, det är långt ifrån alla som har. Med de tankarna så känns inte komplexen lika viktiga längre.

Du är inte... - ... ensam om att ha komplex och skavanker, alla har det! Men utan våra små skevheter så vore vi inte oss själva eller hur? Det är som som gör oss personliga! 

Utstrålning... - ... är A & O! Den så kallade ideal tjejen som är tråkig som få eller en lite mer mänsklig tjej som har en fantastisk utstrålning? Jag väljer den sistnämnda! Ni vet väl lika väl som mig att även om en person inte ser "perfekt" (medias tolkning av perfekt) ut så kan den personen vara så fruktansvärt fin; leenden, skratt, rörelser, röst och så vidare är så mycket mer än ett utseende.

 

Bildkällor: Weheartit.com & privat

Jenny

Medarbetare på Mode & Skönhet iFokus - sajten om mode, skönhet, smink, glitter & glamour!

Kika gärna in på min blogg

Anmäl
2011-06-25 18:23 #1 av: drutten2

//Din kropp... - ... är till för att användas! Tänk på allt roligt du kan göra tack vare att du har en fungerande och frisk kropp, det är långt ifrån alla som har. Med de tankarna så känns inte komplexen lika viktiga längre.//

 

Mycket bra skrivet, och såå sant!

Anmäl
2011-06-26 13:50 #2 av: riiffen

Bra artikel:)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.