Tidningar

Dåliga förebilder

2007-11-14 11:59 #0 av: Eve

En krönika om dåliga förebilder och medias makt i samhället.

Jag satt och skrev ett prov för ett par dagar sedan som behandlade ämnet "dåliga förebilder". Jag började tänka på en artikel som jag läste förra veckan i en tidning på jobbet som handlade om att Britney Spears har gått ner 20 kg. Det var stora rubriker och läste man vidare så framgår det att hon vägde 55 kg innan och nu väger 75, ungefär som en normal människa i våra längd gör.. Ungefär som jag väger! Jag blev så himla arg när jag såg bilden de hade redigerat på henne. De hade gett henne dålig hy och minst fyra dubbelhakor. Precis som om att alla som är ca 170 och väger ca 70 kg skulle se ut som så! Ju längre in på provet som jag skrev, desto argare blev jag. Jag skrev så fort och så hårt att min vänsterhand (ja, jag är vänsterhänt) krämpade som aldrig förr.

Jag tycker inte att Britney är en dålig förebild, snarare tvärtom. Hon visar öppet att det faktiskt är okej att äta annat än ett par riskorn om dagen fast man är känd och ser ut som hon. Vad jag däremot tycker är synd och vad som gör mig arg är medias minst sagt klumpiga sätt att publicera det!

Vid sidan av visade de bilder på folk som var ganska stora till storleken som parodiserade stjärnan som om hon såg ut som ett fettberg för att hon hade gått upp ett par kilo.

Det stod också i artikeln om vilka metoder hon använde för att "skölja bort" det dåliga hon har ätit. Jag kan avslöja att det inte var några hälsosamma metoder och ingenting som jag tycker ska uppmärksammas. Det finns många människor med viktproblem, både de som väger för mycket och de som väger för lite. Av den anledningen nämner jag inte vilka metoder som används. Att någon desperat stackare tar till denna idiotimetod vore ju tragiskt.

Till slut kom jag i alla fall fram till vad en dålig förebild var. En dig förebild är t.ex en artist som dyker upp på ett drog- och alkoholfritt evenemang råpackad! (Hände mig i somras, jag arrangerade ett sådant och artisterna rökte och var allmänt dyngraka på scenen medan vi hade nekat flera alkoholpåverkade ungdomar att komma in på området).

En annan dålig förebild tycker jag är en sådan som jag såg i lördags när jag skulle anmäla mig till en tävling. Jag gick in i ridhuset där ridläraren har lektion, ridhuset är med andra ord fullt med hästar. Det första jag ser är en glöd. Ridläraren sitter och röker! Snacka om brist på respekt!

Var jag vill komma är: det är jätteroligt att läsa skvallerblaskor, men ta det med en nypa salt. Oftast är det ju media som förstorar upp det.

...och ser ni någon som gör något oacceptabelt, säg till!

Stå på er själva!

 

Av: Eve

 

Datum för publicering

  • 2007-11-14

_________________________________

Eve - Sajtvärd för Weight pull iFokus

Anmäl
2007-11-14 14:45 #1 av: paronskrutten

usch för såna ridlärare, tycker inte ens att man ska röka på stallgården, hästar är jättekänsliga mot rök, och det kan ju börja brinna!

Anmäl
2007-11-14 14:52 #2 av: LinneaG

bra läsning! förstår dig till 100%!
De flesta ridskolorna har ju rökförbud på hela 'gården'.

Anmäl
2007-11-14 21:13 #3 av: HannaHallgren

man får inte röka i närheten av hästar dom kan bli jätte sjuka!

 

 

Anmäl
2007-11-14 21:26 #4 av: juliapettersson

Snacka om att Brittan var TUFF som vågade uppträda med sin "efter-bebis-mage". En normal människa :)

Anmäl
2007-11-14 21:27 #5 av: Eve

juliapettersson - håller med (:

_________________________________

Eve - Sajtvärd för Weight pull iFokus

Anmäl
2007-11-15 13:07 #6 av: __iE

Bra krönika, kan bara hålla med dig!

Anmäl
2007-11-15 15:12 #7 av: Eve

tack, ie (:

_________________________________

Eve - Sajtvärd för Weight pull iFokus

Anmäl
2007-11-15 19:26 #8 av: Benjy

Jag blir så less på all som skrivs om Britney, kan inte pressen lämna henne i fred? Satckars människa. vart enda steg hon tar överbevakas av pressen.

Efter 2 gradiviteter är det fullt normalt att man går upp i vikt (och det ska man ju också göra). 

Jisses, när hon är smal så klankar alla ned på henne för att hon är just smal, och tjock får hon inte heller vara.
och några  normalviktiga personer verkar inte finnas i hollywood.
Det går alltså inte att var perfekt i ett sådant operfekt samhälle.

Anmäl
2007-11-15 23:04 #9 av: Eve

benjy - precis min mening...

_________________________________

Eve - Sajtvärd för Weight pull iFokus

Anmäl
2007-12-16 21:18 #10 av: LinneaG

tycker att vi kan putta upp den här lite :)

Anmäl
2007-12-16 22:03 #11 av: Kitty41

#1, det står ju endel ridlärare utanför våran ridskola och röker precis vid volten :O det är en rök-grej där (hjärnsläpp) så att man kan fimpa.

så himla dålig stil!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.