Allmänt

Inredning & trender 2008

2007-12-20 18:59 #0 av: LinneaG

Färgerna, möblerna, tapeterna och korregrafin. Allt för att piffa upp ditt hem och möt det nya året med ett fint och nytt hem.

Nytt år och nya trender, i år är det personliga hem som gäller! Ekologiskt tänkande också färg och egna detaljer. Tiden fortsätter att ticka på och vi börjar sakta förstå att sluta slösa med våra resurser, slänga och köpa nytt vind för våg. Mode och miljömedvetna går äntligen hand i hand!

Nya idéer och fräscha grepp, design och inredning från jordens alla hörn, trender från Milano, New York och andra metropolerKurbits och allmoge är heta inspirationskällor i mode och inredning just nu.

Möbeltrender:
Klädskåp
Clubfåtölj
Läderpuff
Sammetsklädsel
Lapptäcksteknik
Lampskärm med fransar
Flätmönster

Färger:
Gult är en ny favorit som accentfärg. Även midnattsblått, lila, rött och turkos.
Metalliska färger på tapeterna är på väg att bli väldigt stort.
Naturens färger inspererar många inredare, även deras former.
Ett tips är också att strunta i vitt och överge fondväggen. Vi har svårt att överge det lite fega minimalistiska, färgkartan med de vita nyanserna är fortfarande omåttligt populär trots en uppsjö av starka färger och mönstrade tapeter.

 Tapeter:
Grönt och rostfärger är heta väggfärger till hösten. Många tapetmönster är inspirerade av 70-talet med medaljonger och stora blad- eller blommönster. Men undvik små mönster på tapeter, det är bättre med rejäla mönster och stora former.  
På väg in är även strukturtapeten, som med rätt belysning ger väggarna liv. Den glimrande metalltrenden håller också i sig. Tapeterna kan bli individuella och med ett förstorat foto som tapet blir dina väggar ännu personligare.

Visa din egna stil..
Bilder ur fotoalbumet blir ett personligt smycke eller dekoration som ska få hänga framme. Eller varför inte göra en egen dekoration?
Du kan också sätta ord på inredningen. Använd bokstäver i inredningen i ditt hem - Ett enkelt sätt att inreda med personlig touch är att dekorera väggar och möbler med bokstäver. Dikter, namn och favoritcitat blir ett personligt inslag i ditt hem. Dessutom väcker de ofta frågor och blir ett naturligt diskussionsämne när du får besök.

I köket..
- Hälsa är trendigt! Ångugnen kommer att få en permanent plats bredvid kaffemaskinen, inbyggd i högskåpet.
- De öppna köken är ute, nu vill vi gömma oss med disken! Väggen mellan kök och vardagsrum sätts upp igen.
- Tunna bänkskivor, kompositmaterial och altenativ till kakel.
- Vitt, stål och nu senaste svart är de säkra färgerna när det handlar om kökets och badrummets maskinpark.Tips på vad du kan göra för att förnya hemmet lite
- Flytta fondväggen, lägg den på golvet och gör ett fondgolv! Att låta fondväggen fortsätta en bit på de andra väggarna ger rummet ett nytt djup, och att dra ut färgfältet ger garanterad spänning.
- Måla upp dina familjemedlemmars namn på väggen, eller varför inte ett favorit recept i köket?
- Allt man är intresserad av anländer i form av praktiska listor. Klicka och bjud. En hel vägg av favorit fotot från senaste utlandsresan, härligt och fint! 
 

Hur var 2007 ?
Vi har firat Carl von Linnés 300-årsjubeleum, insperationen från det organiska blev ganska tydlig: blommor och växter vällde in i mängder, överallt.
Många formgivare och inredare har tagit fasta på att vi vill "botanisera mera", nu finns det ofantligt många mönster med blad, blommor, fåglar och djur att välja emellan, på tyd och tapet. I den svenska marknaden är förstås bilder på vår natur, skog och våra djur väldigt populärt att använda i hemmet. Kanske är det våran längtan efter att gå ut i skog och mark. Det som startade trenden är kanske bristen på tid att kunna göra det?

Men den här trenden fortsätter in i 2008. Så låt väggarna kläs med träd och löv, eller drick kaffet ur muggar med tryck av björkträd eller fåglar. Allt blir som en fin hyllning till det vackra som finns där utanför. 

 

Anmäl
2007-12-21 22:17 #1 av: LinneaG

Hoppas det blir lite intressant läsning iaf, den blev lite kort :(

Anmäl
2007-12-21 22:19 #2 av: paronskrutten

Äsch, det vart bra tycker jag :)

Anmäl
2007-12-22 21:17 #3 av: Katter3

Det är ju inte längden på texten, utan innehållet, som räknas. Och jag tycker innehållet var bra. :)

Anmäl
2007-12-23 01:14 #4 av: LinneaG

Tack :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.