Annons:
Etikettkläder
Läst 7046 ggr
LinneaG
2/2/08, 2:57 PM

Mer mode 2008

Här kommer vårens mode inom accessorarerna. Så som skärp, handskar och solglasögon. Även lite smått om skomodet.

**Accessoarerna för våren 2008
**

**1. Hårpynt
**Det hänger på håret i vår. Söta hårspännen till coola nördlooken, insektsspännen till älvvackra sommarklänningen och tyll till tjejtrendiga tantstilen. Se hårpyntet som personliga smycken och trendmatcha med din klädstil.

**2. Flirtiga ögon
**Låt dina ögon ståla av lekfullhet och fantasi i vårsolen. Säsongens solglasögon ska inte bara skydda dina ögon utan får alla du träffar på gott humör. Leta gärna secondhand eller fjärilsformade 70-talsbågar, cateyebrillor eller 50-tals-touch.

**3. Strumpor
**I vår vill vi se bara ben till kjol och klänning, istället för leggings som lämnar foten bar så är det just strumpor som är vårens benmode nummer ett. Modet tillåter allt från söta små spetssockor till tantiga stödstrumpor och sportiga tubsockor.

**4. Handskar
**Tanten är mode i vår och så också hennes accessoarer. Höstens svarta damhandskar byts ut mot tunnare, transparenta modeller. Färgerna går från tantbeige till ljusa pasteller och huruvida de ska vara korta eller långa väljer du själv. Du kan även bära smycken utan på, det är den senaste trenden!

**5. Obi-bältet
**Höstens breda skärptränd fortsätter, men ännu mer maximerad. Tänk vackra geishor och smickra midjan med ett obi-bälte som känns mer eller mindre som en korsett än som ett skärp.

**6. Personligt häng
**Vårens väskmode är mjukt och skönt hängig. Men någon it-väska är det inte tal om, grejen är att göra väskan super personlig. Nu ska utsidan lika mycket som insidan avslöja vem det är som bär väskan. 

**Skorna våren 2008
**De blivande trenderna kan sammanfattas med fyra teman: Neon-light, Deca-dance, Black-out och Etno-eco.

Under temat Neon-Light har skorna inspirerats av årets stora sport-evenemang: OS i Kina. Återblickar till 80- och 90-talen ger platta och stilrena ballerinor med utskurna detaljer eller perforeringar samt sneakers med oväntade detaljer som ögleknäppning, dragsko eller resårband. Materialen är teknologiska och består exempelvis av lack och glansig nylon.

Deca-dance temat består av glamour och inspireras av det dekadenta 20-talet. Materialen är exklusiva såsom siden, silke och organza. Detaljerna består av paljetter och strass på såväl ballerinor som högklackade skor.

Black-out temat är istället dramatiskt med inspiration från romantik och historien. Skorna är tillverkade i lack eller blanka skinn med nitar och blixtlås som attiraljer på skorna. För männen gäller myggjagare, sandaler med farfarskänsla, korta boots och strömlinjeformade sneakers.

Till slut har vi Etno-eco temat där färgerna är hämtade från naturen. Inom detta tema ryms mockasiner, espadriller, träskor, gladiatorsandaler och jesussandaler. De främsta materialen är skinn och mocka.

**1. Nätt sandalett
**Efter säsongen av täckande skor och klumpklackar är nätt och lätt det vi suktar allra mest efter. Foten ska se närpå naken ut med smal klack och så tunna remmar som möjligt. Detaljer som insekter och lekfulla former är även en trend på fötterna.

**2. Klackkonst
**Tantklitschiga porslinskoppar, insekter och blommor inspirerar klackkonsten i vår. Helt förvridet så att det i slutändan blir alldeles vackert! Så såg iaf Marc Jakobs skor ut på catwalken.

**3. Peep toe
**Peep toe är vårens hetaste skodetalj, nu på allt från stövletter til sandaletter. Den trendigaste modellen är en snörkänga med hål för tårna. Kilklackar, reptilmönster, knallfärger - allt är rätt så länge du visar stortån.

Av: LinneaG

Datum för publicering

  • 2008-02-02
Annons:
Moonstrike
2/2/08, 6:29 PM
#1

Bra skrivet! :)

Ellsa
2/3/08, 1:56 AM
#2

Jättebra artikel!

ElinH
2/3/08, 8:16 PM
#3

Bra jobbat :)!


/ ElinH
Medarbetare på Dressyr.ifokus

LinneaG
2/4/08, 2:32 PM
#4

tack :)

Linda
2/4/08, 11:03 PM
#5

Det kommer bli ett spännande mode år:)

LinneaG
2/6/08, 6:13 PM
#6

Snart kommer det lite om hårmodet också.

Annons:
KickanLilja
2/6/08, 10:51 PM
#7

#6 Spännande!

Fiona
3/2/08, 12:22 AM
#8

skit bra :D

Jenny

Medarbetare på Mode & Skönhet iFokus - sajten om mode, skönhet, smink, glitter & glamour!

Kika gärna in på min blogg

LinneaG
3/5/08, 8:24 AM
#9

putt

Upp till toppen
Annons: