Kläder

Mer mode 2008

2008-02-02 14:57 #0 av: LinneaG

Här kommer vårens mode inom accessorarerna. Så som skärp, handskar och solglasögon. Även lite smått om skomodet.

Accessoarerna för våren 2008


1. Hårpynt
Det hänger på håret i vår. Söta hårspännen till coola nördlooken, insektsspännen till älvvackra sommarklänningen och tyll till tjejtrendiga tantstilen. Se hårpyntet som personliga smycken och trendmatcha med din klädstil.

2. Flirtiga ögon
Låt dina ögon ståla av lekfullhet och fantasi i vårsolen. Säsongens solglasögon ska inte bara skydda dina ögon utan får alla du träffar på gott humör. Leta gärna secondhand eller fjärilsformade 70-talsbågar, cateyebrillor eller 50-tals-touch.

3. Strumpor
I vår vill vi se bara ben till kjol och klänning, istället för leggings som lämnar foten bar så är det just strumpor som är vårens benmode nummer ett. Modet tillåter allt från söta små spetssockor till tantiga stödstrumpor och sportiga tubsockor.

4. Handskar
Tanten är mode i vår och så också hennes accessoarer. Höstens svarta damhandskar byts ut mot tunnare, transparenta modeller. Färgerna går från tantbeige till ljusa pasteller och huruvida de ska vara korta eller långa väljer du själv. Du kan även bära smycken utan på, det är den senaste trenden!

5. Obi-bältet
Höstens breda skärptränd fortsätter, men ännu mer maximerad. Tänk vackra geishor och smickra midjan med ett obi-bälte som känns mer eller mindre som en korsett än som ett skärp.6. Personligt häng
Vårens väskmode är mjukt och skönt hängig. Men någon it-väska är det inte tal om, grejen är att göra väskan super personlig. Nu ska utsidan lika mycket som insidan avslöja vem det är som bär väskan. 


Skorna våren 2008
De blivande trenderna kan sammanfattas med fyra teman: Neon-light, Deca-dance, Black-out och Etno-eco.

Under temat Neon-Light har skorna inspirerats av årets stora sport-evenemang: OS i Kina. Återblickar till 80- och 90-talen ger platta och stilrena ballerinor med utskurna detaljer eller perforeringar samt sneakers med oväntade detaljer som ögleknäppning, dragsko eller resårband. Materialen är teknologiska och består exempelvis av lack och glansig nylon.

Deca-dance temat består av glamour och inspireras av det dekadenta 20-talet. Materialen är exklusiva såsom siden, silke och organza. Detaljerna består av paljetter och strass på såväl ballerinor som högklackade skor.

Black-out temat är istället dramatiskt med inspiration från romantik och historien. Skorna är tillverkade i lack eller blanka skinn med nitar och blixtlås som attiraljer på skorna. För männen gäller myggjagare, sandaler med farfarskänsla, korta boots och strömlinjeformade sneakers.

Till slut har vi Etno-eco temat där färgerna är hämtade från naturen. Inom detta tema ryms mockasiner, espadriller, träskor, gladiatorsandaler och jesussandaler. De främsta materialen är skinn och mocka.

1. Nätt sandalett
Efter säsongen av täckande skor och klumpklackar är nätt och lätt det vi suktar allra mest efter. Foten ska se närpå naken ut med smal klack och så tunna remmar som möjligt. Detaljer som insekter och lekfulla former är även en trend på fötterna.

2. Klackkonst
Tantklitschiga porslinskoppar, insekter och blommor inspirerar klackkonsten i vår. Helt förvridet så att det i slutändan blir alldeles vackert! Så såg iaf Marc Jakobs skor ut på catwalken.

3. Peep toe
Peep toe är vårens hetaste skodetalj, nu på allt från stövletter til sandaletter. Den trendigaste modellen är en snörkänga med hål för tårna. Kilklackar, reptilmönster, knallfärger - allt är rätt så länge du visar stortån.

Av: LinneaG

Datum för publicering

  • 2008-02-02
Anmäl
2008-02-02 18:29 #1 av: Moonstrike

Bra skrivet! :)

Anmäl
2008-02-03 01:56 #2 av: Ellsa

Jättebra artikel!

Anmäl
2008-02-03 20:16 #3 av: ElinH

Bra jobbat :)!

Anmäl
2008-02-04 14:32 #4 av: LinneaG

tack :)

Anmäl
2008-02-04 23:03 #5 av: Linda

Det kommer bli ett spännande mode år:)

Anmäl
2008-02-06 18:13 #6 av: LinneaG

Snart kommer det lite om hårmodet också.

Anmäl
2008-02-06 22:51 #7 av: KickanLilja

#6 Spännande!

Anmäl
2008-03-02 00:22 #8 av: Fiona

skit bra :D

Jenny

Medarbetare på Mode & Skönhet iFokus - sajten om mode, skönhet, smink, glitter & glamour!

Kika gärna in på min blogg

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.