Allmänt

Nike Convent 2008

2008-01-27 17:06 #0 av: LinneaG

Nu i helgen var det dags för det årliga Nike Conventet igen. Jag var där och kollade in det.

Varje år anordnar NIKE ett convent med en massa olika inspirerande och nya gruppträningsklasser MEN inte bara det utan även kvalitativa föreläsning med kända föreläsare. 

Man kan delta i allt mellan yoga, dans, styrkeklasser, kampsportsklasser, boxning, spinning m.m under 2 dagar sista helgen i januari. Detta convet hålls för alla instruktörer landet runt, så det var många med resväskor och som bodde på hotell hela helgen.
Allt ägde rum på Frescatihallen i Stockholm.

Schemat för bara lördagen innhöll 41 olika pass och söndagen hade 39 pass. Alltså en fullspäckad helg!
I år hade det en nyhet på schemat, nämligen Forza. Ni som inte hört talas om det kommer en liten beskrivning här:
Forza är italienska och betyder "kraft". En kampsportsinspirerad gruppträningsform som påminner om samurajernas svärdkonst och som baseras på Kendo och Aikido. En annorlunda, kraftfull och samtidigt enkel träning som vänder sig till alla. Under en Forza klass använder man träsvärd och jobbar med stora, kraftfulla rörelser i många repetitioner som ger en skön flowkänsla och tuff träning. Träningsformen ger en hög energiförbrukning och en effektiv träning för mage, rygg och axlar.Jag var där på söndagen och kollade runt lite. Jag kom in då min mamma är instruktör. Så det var hon som fick sköta träningen och jag kameran.
Jag kollade på två olika pass, forza och boxning. Det var nog över hundra som var med på forza passet och lite under hundra på boxningspasset. Det var rätt kul att kolla på, och visst blev man lite sugen på att vara med!

Vi fick oss också en lite konsert av Martin Stenmark, han var där och sjöng några toner för alla. Helt okej att varva ner till mellan passen under dagens gång. Förra gången jag var med på detta så var det Robyn som var där och sjöng.Relaterade länkar

Av: LinneaG

Datum för publicering

  • 2008-01-27
Anmäl
2008-01-27 21:53 #1 av: AnnaJohansson

Det låter kul :D

Anmäl
2008-01-27 22:06 #2 av: Ellsa

Kulkul :)

Anmäl
2008-01-28 12:41 #3 av: Momla

Jag var där!!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.