Kläder

Louis Vuitton

2008-03-20 21:53 #0 av: LinneaG

Från början tillverkade företaget Louis Vuitton väskor för vin som man kunde resa med, men nu gör de smycken, kläder, väskor, skor, hattar, med mera.

Ända sedan Louis Vuitton Mallatier år 1854 öppnade sin första butik för resgods i Paris har accessoarerna, och sedan slutet av 1990-talet även kläderna, från Louis Vuitton varit några av världens absolut tydligaste statussymboler.Till en början bestod verksamheten av väsktillverkning åt världens resande krösusar. Koffertarna, som ofta antog astronomiska proportioner, blev snabbt populära och med den stora efterfrågan breddades sortimentet till att innefatta även inte fullt lika utrymmeskrävande accessoarer som plånböcker och agendor. Redan innan Vuitton själv vinkade hej då för sista gången 1892 hade han hunnit med att inviga såväl sin första butik utomlands som att lansera logotypen som skulle bli en av världens mest piratkopierade - det klassiska Vuittonmonogrammet.

Märket har nu firat 150 års-jubileum. Det finns bara en affär i Sverige, i Stockholm på Birger jarlsgatan.
Är den äkta?

På nätet kryllar det av olika Vuitton-varor under 1000-lappen. Köp dom inte! Dom är aldrig äkta!

Börja med att leta reda på väskan (eller vad det nu är) du är intresserad av på www.louisvuitton.com och www.eluxury.com . Spara helst ner bilden så du vet var du har den. Öppna sedan bilden så att du kan jämföra mot varan du funderar på att köpa.

Det bästa och enklaste sättet att känna igen en fejk-Vuitton är faktiskt att kolla på priset. Jämför mot t.ex eluxury.com. Om varan inte är second-hand så bör priset ligga runt 90%-150% av eluxurys pris.

En grundregel att tänka på är att LV-loggan får aldrig brytas av en sömn eller en kant.

Ett annat fel som finns hos många replikor är fodringen på insidan. Monogram-väskorna fodras (som oftast) med ett mörkbrunt eller väldigt ljust tjock, bomullskanvas (ser nästan ut som linne), medan replikorna oftast har ett ljust mockaliknande foder.

 

Av: LinneaG

Datum för publicering

  • 2008-03-20
Anmäl
2009-05-31 17:59 #2 av: Emelie-G

Priserna på vissa av väskorna innehåller löjligt många nollor, var i deras butik i Rom i höstas och hittade en väska för 50.000 euro ;p

Tycker faktiskt inte att väskorna är överdrivet snygga, och tror inte en äkta sticker ut särskilt mycket bland alla fake.. diggar iaf Mulberry och Marc by Marc Jacobs mer =)

Anmäl
2009-05-31 19:11 #3 av: Fiona

Dom har blvit förvanliga tycker jag man ser dom övverallt, fejk som äkta. Om jag ska köpa en dyr väska vill jag ha någon som är liiiite ovanligare ;P

Jenny

Medarbetare på Mode & Skönhet iFokus - sajten om mode, skönhet, smink, glitter & glamour!

Kika gärna in på min blogg

Anmäl
2009-05-31 19:53 #4 av: joooossan

Håller med Jenny, tycker inte de är så speciellt speciella längre. Man ser de överallt, och även om jag skulle köpa en äkta så tror jag inte någon skulle tro att de var de. ;)

Anmäl
2009-05-31 20:04 #5 av: Fiona

#4 Exakt chansen är stor att man blir tagen som en som "fejkar" :P

Jenny

Medarbetare på Mode & Skönhet iFokus - sajten om mode, skönhet, smink, glitter & glamour!

Kika gärna in på min blogg

Anmäl
2009-05-31 20:07 #6 av: joooossan

Precis, jag skulle inte lägga ut 50.0000 kr på en väska när alla tror att man köpt den för 500 ;) Kankse inte ens det, 100 kr, haha!

Jag vet inte om ni var med på den tävlingen som Kanal 5 anordnade? Där man skickade ett sms och kunde vinna väskor?

En tjej i min klass vann en brun Mulberry, bara sssåååååå snygg!! Värd 11.000 Tyst

Anmäl
2009-05-31 20:14 #7 av: Fiona

#6 Shit vilken lyx :O Desamma att tidningen Chic har tävling om en goodiebag värde runt 20 000 i varje nummer med en massa godbitar i ;)

Jenny

Medarbetare på Mode & Skönhet iFokus - sajten om mode, skönhet, smink, glitter & glamour!

Kika gärna in på min blogg

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.