Smink

Foundation

2008-03-21 20:03 #0 av: Anoziz

Här får du tips och information om hur du ska anpassa din foundation för dig, din hudton och din hy! Det är nämligen inte så lätt som man kan tro!

Foundation - Hur hittar jag rätt nyans?
För att få en så naturlig look som möjligt måste din makeupcreme matcha din hudton. För att hitta den perfekta tonen för just dig bör du prova olika färger på hakpartiet, eftersom det är där du ”avslöjar” din naturliga hudton. Den rätta färgen är den som försvinner in i huden och den skall alltså inte vara ljusare än din naturliga hudton. Var även observant på att inte välja en för mörk nyans eftersom det då uppstår en väldigt skarp linje mellan ditt ansikte och din hals, vilket ser väldigt konstigt ut.

Vad är egentligen en foundation?
Foundation är en bas, en lätt färgad crème som har en utjämnande effekt och gör att hyn får en jämn ton och också att hyn ser fräsch ut. Den täcker i varierande grad, allt från transparent/neutralt till heltäckande. Foundation ska inte förblandas med brun- eller brun-utan-sol crème som ger hyn en falsk solbränna. Det ska heller inte förblandas med en concealer, som är en särskild produkt i stick- eller flytande form som avser till att dölja mörka ringar och blemmor.

Hitta rätt konsistens
Foundation finns i många olika former: flytande, mousse, stick eller kakform. Vilken form du väljer är mer en fråga om hur du vill applicera den än om resultatet, men generellt är moussen lätt i konsistensen, medan kakan är tjockare.

Din foundation ska kännas lätt och smidig på huden och absolut inte torka ut den, då är den rätt. Låt din hudtyp bestämma när du väljer foundation. Generellt rekommenderas en lätt, fuktrik foundation för torr hy, en oljefri och lätt pudrig för fet hy, och någonstans däremellan för normal hy. Sedan är fritt fram att prova sig fram.

Flytande makeupcremer: för lyster och en naturlig hudton. Om din hud är torr utan några ojämnheter är en flytande eller cremig konsistens perfekt. Om din hud är lite oljig ger en matt formula bäst resultat.
Kompakt makeupcreme: för bäst täckning. Om du behöver täcka ojämnheter är en kompakt makeupcreme det bästa alternativet.

 

Relaterade länkar

Av: Anoziz

Datum för publicering

  • 2008-03-21
Anmäl
2008-03-22 01:51 #1 av: Sandra76

Jättebra!! Så har vi ju mineralfoundations också, finns i både flytande och puderform..

Anmäl
2008-03-22 16:58 #2 av: Nutiz

Det där är ju taget från Kicks hemsida?

Anmäl
2008-03-22 17:50 #3 av: Anoziz

#2 Har inte kopierat rätt in, utan bearbetat texten i Word innan och ändrat meningar och ord. Har även hittat från andra olika sajter, men allt var ungefär likadant.

Anmäl
2008-03-24 15:39 #4 av: Ellsa

Jättebra artikel :)

Anmäl
2008-03-24 16:07 #5 av: Anoziz

#4 Tack :)

Anmäl
2008-03-30 19:07 #6 av: Lizzan

Jättebra :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.