Smink

Att måla läpparna

2008-03-04 16:36 #0 av: LinneaG

Spännande transparent, intensivt röd, diskret rosa eller sensuellt blank … Har du gått vilse i läppstiftsdjungeln? Ge inte upp! I dag finns det läppstift för alla.

Att måla läpparna i en vacker färg kan få hela ansiktet att lysa och snabbt ge det där lilla extra åt din make up. Det finns nog ingen annan sminkprodukt som får oss att känna oss så feminina som just ett snyggt läppstift.

Läppstift är snyggt, glamoröst och en klassisk skönhetsprodukt. Ändå har många av oss ett komplicerat förhållande till just läppstift

Problemet är att läppstiftet också har en tendens att försvinna ganska fort. Det finns speciella läppstift som har som syfte att hålla längre men tyvärr brukar dessa vara torra i sin konsistens och därför inte kännas så behagliga att ha på sig.
Trenden idag är att läppstiften även ska vara både fuktgivande och vårdande. Men det verkar vara en svår balansgång mellan att få läppstiftet att hålla länge och samtidigt vara vårdande.

Peeling
Det finns många tips och trix för att läppstiftet ska hålla längre. Det är viktigt att börja med en bra grund och se till att läpparna är rena med en jämn yta. Med hjälp av till exempel peeling för läppar så man får bort eventuell torr hud.

Grunda
För att få läppstiftet att fästa bättre kan man grunda med lite löst puder eller foundation på läpparna. Vill man ha en riktigt fint formad mun bör man börja med en läppenna i samma färg. Detta är också för att hindra läppstiftet att rinna utanför läpparna.Applicera
Det bästa resultatet får du genom att använda en läppensel för att applicera läppstiftet. Då kan du jobba in färgen efterhand och täcker på så sätt även de små linjerna som finns på munnens yttre kant. När du har målat på ett lager, bit av på ett papper. Måla därefter på ett lager till. Du kan om du vill, borsta på lite mer löst puder emellan lagren så att läppstiftet verkligen sitter. Slutligen ett litet knep för att inte läppstiftet ska fastna på tänderna: stoppa in pekfingret i munnen och dra ut det långsamt. Voilà! Då fastnar den färg som hamnat längst in på läpparna på fingret.Hitta rätt läppstift
Möjligheterna att hitta det perfekta läppstiftet är därmed bättre än någonsin. Färgen kan vara tät och intensiv, tunn och diskret eller så kan den få läpparna att se blöta och blanka ut. Det kan till och med hjälpa till att hålla läpparna i fint skick, ungefär som ett bra cerat fast med färg.
Däremot kan det fortfarande vara svårt att hitta rätt i läppstiftsdjungeln. Inte minst för att läppstift fortfarande ser ungefär likadana ut som de alltid har gjort när man vänder och vrider på dem vid sminkdisken. Det är först när man provar dem på läpparna som effekten blir påtaglig. Framför allt kan transparenta läppstift bli en ahaupplevelse om man förhåller sig skeptiskt till just läppstift.

Färgen på stiftet
Transparenta läppstift ger nämligen en skirare effekt genom att inte vara helt täckande. De är lika lättanvända som läppglans, men ger en mer polerad look.
Man kommer in i en butik, ser alla färger, och så styr man mot dem man känner igen.
Något som leder till att många av oss har omfattande kollektioner med läppstift i ungefär samma nyans hemma i badrumsskåpet. Vi köper kort sagt samma sak om och om igen och blir därför aldrig vare sig riktigt nöjda eller positivt överraskade. Snarare kan vi med åren bli alltmer besvikna över att våra tidigare hyfsat normalstora läppar bara ser mindre och mindre ut.

Om man dras till kalla färger förstärks det blå och läpparna ser ännu mindre ut än de behöver göra. Ett skäl till att våga lita på de råd vi får av makeupartister - även om de förespråkar färger som man själv aldrig skulle ha provat - är att proffs ser just sådana saker och därför kan tipsa om mer klädsamma nyanser.

 

Av: LinneaG

Datum för publicering

  • 2008-03-04
Anmäl
2008-03-04 20:21 #1 av: joooossan

Brilliant ! Superbra (;

Anmäl
2008-03-04 20:38 #2 av: Lizzan

Super :)

Anmäl
2008-06-02 19:21 #3 av: Jojaton

Jättebra :)

Johanna
@bellasantorino på Instagram

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.