Skönhet

Att applicera parfym

2008-07-06 17:17 #0 av: LinneaG

Din parfym speglar din personlighet, så om du bara väljer en som passar dig blir den ju en del av dig.

Parfym och dofter är en välkommen gåva som många uppskattar. Dofter kan ge dig upplevelser och få dig att minnas händelser som inga fotografier eller berättelser kan.

Prova parfym
Parfym ska alltid provas på huden för att tillåta att den blandas med din kroppsdoft. Att prova parfym på ett papper kan ge en missledande doft. Insidan av handleden är ett bra  ställe att prova en parfym. Generellt sätt bör parfym alltid bäras på områden där huden är tunn och cirkulationen hög, till exempel handleden, halsen och armvecken.


Tips för att få parfymen att dofta längre och bättre

 • Parfym behöver fukt och fett för att fästa bättre, så om du har torr hud kan du använda något mer av din parfym. Du kan även applicera en luktfri fet kräm eller liknande för att få doften att fästa bättre.
 • Applicera parfym på ren hud, helst när du är nyduschad. Då är dina porer öppna och din hud varm, den perfekta kombinationen för att doften ska sugas upp och stanna kvar längre.
 • Kombinera din parfym med en kroppslotion eller creme i samma doft. 
 • Undvik risken att din deodorant skär sig med parfymdoften genom att köpa en luktfri deodorant eller en sk kristalldeodorant.
 • Solbränd och mörk hud kräver starkare dofter än en hud som är blek och ljus.  Olika sätt att applicera parfymen på:

 • Börja lågt.
  Att applicera dagdofter lågt på kroppen. Allt eftersom doften avtar kommer den att stiga och då har du din doft hela dagen. Spraya parfym bakom knäna, på handlovarna och lite på kjolen innan man går till jobbet.
 • Spraya högt.
  När du sätter på dig en aftondoft - en doft som får dig att känna dig lite mer sensuell - spraya bakom öronen och runt halsen så att den omsluter dig direkt istället för att den ska få stiga sakta. Och spraya alltid lite i håret också. Det här behöver inte endast ske om aftonen - om du ska träffa din älskare går det lika bra att ha aftondoften på dagen.
 • Låt doften utvecklas
  Håll flaskan en till två decimeter ifrån kroppen och spraya varje område en gång. Parfymen ska lägga sig som en slöja. Om du blir blöt av parfymen håller du flaskan för nära. Vifta lite med armarna i luften innan du för dem mot näsan. Du känner inte doftens fulla rikedom förrän efter några minuter, den tid det tar för alkoholen att släppa loss doftnoterna. Om doften inte känns starkt nog efter det kan du applicera mer. Om du själv tycker att det är för mycket kan du gå ut utomhus och låta den dunsta lite.
 • Var dekadent.
  Om du har råd att slösa lite kan du applicera din doft som Fru Estée Lauder gjorde. Hon sprayade en fuktig dimma i luften framför sig innan hon gick in i den för att doften skulle lägga sig lätt över huden och kläderna.


  Dofter                           Längd

  Parfym7 h
  Eau de parfym (EdP)5 h
  Eau de Toilette (EdT)3 h
  Eau de Cologne (EdC)1-2 h
  - Din parfym speglar din personlighet, så om du bara väljer en som passar dig blir den ju en del av dig.

                          

Relaterade länkar

Av: LinneaG

Datum för publicering

 • 2008-07-06
Anmäl
2008-07-06 17:52 #1 av: Lizzan

Super :)

Anmäl
2008-07-06 20:07 #2 av: ciss

Jättebra :)

Anmäl
2008-07-06 20:16 #3 av: paronskrutten

Bra! :D

Anmäl
2008-07-07 00:08 #4 av: Anoziz

:D

Anmäl
2008-07-07 03:15 #5 av: halludu

=)

Anmäl
2008-07-07 18:03 #6 av: mjioo

vill gärna tillägga att man ska akta sig för att använda för mycket parfym både för att det finns känsliga personer och för att det inte luktar gott när det är alldeles för mycket..

Anmäl
2008-07-07 18:06 #7 av: Anoziz

#6 Väldigt bra info!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.