Smink

Kajal eller eyeliner?

2008-07-16 21:46 #0 av: LinneaG

Här kommer en artikel som ska hjälpa dig att skilja kajalen och eyelinern åt.

Vi har haft en del diskutioner om hur man får kajalen att hamna på rätt ställe och hur man får en rak linje av eyelinern. Här kommer lite tips på det och vad som skiljer de åt.

Hur hittar jag rätt?
Att rama in ögat med en penna är inte nödvändigt, men vill man det så brukar det vara enklare att använda en kajal än en eyeliner. Men det finns mer som skiljer de båda produkterna åt, inte bara lättheten.


Kajal
En kajalpenna kanske kan se lite trist ut och till och med att verka betydelselös för den som inte vet bättre, den ser ju ut som vilken penna som helst. Men kajalens uppgift är inte att förringa då den verkligen kan rama in ögonen och göra det där lilla extra med dina ögon och din blick.
Kajalen har en mjuk spets och ger en diffus kontur. Den går även enkelt att korrigera efteråt om man målat lite fel.Kajalen har även många användningsområden. I en tunn linje runt ögat fungerar kajalen som eyeliner, fast den är lite lättare att applicera. Softat utsuddad blir den ögonskugga. Och innanför ögonfransarna på den våta kanten en så kallad inlinerkajal. Kajalpennan går naturligtvis även bra att använda under ögat. Genom att endast dra en tunn linje under ögonfransarna ger det en förstärkt fransrad gärna i kombination med en bra mascara. Den passar även att ha under ögat om man suddar ut den, så kan man få en väldigt intensiv look.

Eyeliner
En eyeliner ger en mer markerad linje jämfört med en kajalpenna. Eyelinern är fuktig och ger ett mer precist resultat, men som tidigare nämnts är den lite svårare att applicera. Det finns eyeliner med filtspets respektive pensel samt eyeliner i kaka/i burk som du applicerar med hjälp av en pensel. Vad du väljer avgörs av om du tycker det är lättast att rita en linje med penna eller måla den med en pensel.Det finns även olika sortes eyeliner, tex:

I puderform, den appliceras med en tunn eyeliner pensel, skapa önskad intensitet beroende på mängden vätska som används. Många upplever det betydligt lättare att använda i stället för vanlig flytande eyeliner.

I flytandeform, gör det enkelt att framhäva och definiera dina ögon. Med den tunna penselspetsen gör den det enkelt för dig att skapa de tunnaste och finaste linjerna.

I crémeform, det senaste när det gäller att måla en perfekt linje runt ögat är eyeliner i crèmeform. Crèmen, som blir pudrigt matt när den torkar på huden, kan beskrivas som ett mellanting mellan flytande eyeliner, penna och ögonskugga.Tips!

 

- Ha kajalen i frysen innan du vässar den, då stelnar de oljor som finns i pennan och det går mycket lättare att få en välvässad uddoch den går inte av lika lätt.

- Ett annat knep är att använda en vattenfast mascara även som eyeliner. Köp en tunn, smal borste, doppa den i din vattenfasta mascara och applicera som vanligt. Ett utmärkt trick för att hålla din ögonmakeup på plats under dagen!

- Du bör alltid se till att lägga en bra grund för din ögonmake så att varken eyeliner eller mascara kladdar av sig på locken. Lägg därför ett tunt lager foundation och pudra sedan rejält! Borsta bort överflöd och du har en bra grund!

- Om du tycker det är svårt att applicera eyelinern, ta stöd med lillfingret på kindbenet för att få ett stadigt stöd.

Av: LinneaG

Datum för publicering

  • 2008-07-16
Anmäl
2008-07-19 21:44 #1 av: neonrosa

Skitbra! :)

Anmäl
2008-07-20 01:34 #2 av: repekka94

br<

Anmäl
2008-07-20 03:23 #3 av: Anoziz

Really great :D

Anmäl
2008-07-20 13:34 #4 av: E_hjo

Jättebra artikel och smart det där med vattenfast mascara. Men finns det inte vattenfast eyeliner?  :)

Anmäl
2008-07-20 13:56 #5 av: xUNWRiTTEN

Jättebra (:
Fina sminkningar på bilderna också!

Anmäl
2008-07-21 21:27 #6 av: Eazyy

Jätte bra! :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.