Smink

6 enkla råd!

2008-08-12 01:29 #0 av: Anoziz

6 enkla saker att tänka på innan du påbörjar din sminkning. Lär dig dessa sex enkla knepen och du kommer se strålande ut!

Nyanserna
Varm eller kall. Det är mycket viktigt att hitta den nyansskala som passar dig bäst. För det handlar nästan aldrig om färgval, eftersom det finns både varma och kalla nyanser i alla färger. Kalla toner går åt blått och varma toner går åt gult. Passar du bra i kamel, terracotta, beige, aprikos och brunt är du sannolikt en varm person. Passar du bäst i rosa, blått och vitt är du sannolikt en kall person. Ett annat sätt är att kolla skalan är att se om du passar bäst i guld- eller silversmycken.

Ögonbrynen
Ögonbrynet ska ge en mjuk och fin inramning och vara en snygg avslutning för hela ögonpartiet. Plocka ögonbrynen försiktigt underifrån, högsta punkten ska ligga strax utanför pupillen. Fyll gärna i ögonbrynen med en brynpenna och välj gärna en ton som är en nyans ljusare än själva stråna.

Mascara
Använd puder när du lägger basen. För en matt yta runt ögat får mascaran att sitta bättre, eller så kan du använda vattenfast mascara. Använd en ögonfransböjare (franstång) på rena fransar och böj upp dem försiktigt, så du inte bryter de, innan du applicerar mascara. Det gör det också lättare att komma ner och applicera vid fransroten. det är nämligen där som det ska vara mest mascara. Sätt borsten vid roten och dra sedan upp mot halva fransen i lite zicksack. Vid sista draget ska borsten dras ända ut på franstoppen. Det gör att fransarna ser fylligare ut och mascaran har lättare att sitta kvar eftersom topparna inte blir så tunga.

Ögonskuggan
Använd ljus ögonskugga över ögonlocket. Ta en lite mörkare skugga, som är i kontrast till ögat, och sudda upp i globlinjen och lite upp mot ögonbrynet. Det mörkaste partiet ska vara i yttre ögonvrån. Med den färgsättnigen framhävs ögats egen färg och det mörka trycker tillbaka häng. Märkligt nog kan måttligt mörk färg ge ett mer osminkat intryck och smälta samman med ansiktet.

Rouge
Rouget ska ge ansiktet färg och form. Applicera tunt på kindbenskudden (du hittar den enklast genom att le stort så syns den tydligt). Använd en klar färg och tona noga ut under kindbenets högsta punkt.

Läpparna
Använd en penna som är så nära läppstiftet som möjligt. Fyll i konturen och skugga in på läppen för att göra läppmakeupen mer hållbar. Använd pensel när du applicerar läppstift, det håller bättre och blir jämnare. Bit alltid av på papper. Färgen som används ska harmoniera med rouge och ögonmakeup.

Hoppas du blev lite klokare på sminkningsfronten!

Anmäl
2008-08-13 12:08 #1 av: Skogsfika

:))

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.