Kläder

Hitta stilen

2009-04-27 23:46 #0 av: Fiona

Är du trött på att gå klädd som alla andra och vill hitta din egna stil? Här kommer lite tips & idéer som kan hjälpa dig på vägen

Några enkla tips för att sätta en personlig touch på din outfit

Smyg in färg: Något som piggar upp och får dig att utskiljas från mängden är att använda kläder & accesoarer i någon uppiggande färg. Om du ofta går i plagg med neutrala färger och inte vågar köra med ett allt för färgglatt plagg i början så kan du börja med någon färgglad accesoar, för att vänja in dig.

Mönstra: Satsa gärna på lite mönstrade plagg som får dig att sticka ut, blommigt är ju inne nu & dessutom väldigt sött. Använd till exempel en mönstrad kjol, topp eller klänning till ett annat enfärgat plagg, och som pricken över i:et accecoarer i enskilda färger, exempelvis brunt.

Chocka: Stoppa in lite smått & gott i outfiten som inte är så mainstream. Till exempelvis en väska i hel knäpp form eller ett par knasiga skor i snygg färg.

Smycka: Även om du inte vill ta steget och sluta klä dig som alla andra direkt så är det en bra ide att använda smycken & sjalar. Så även om du har samma tröja som tre andra i klassen/omgivningen så sätter du enkelt en personlig touch på den genom att använda ett fint halsband/sjal till, bara fantasin sätter gränser.

Tips

Frukta inte för att dressa upp dig: Det är en onödig investering att köpa ett festplagg som du använder max några gånger i månaden bara. Men mixa detta festplagg med andra plagg för att få en mer downdressad look till vardags, eller använd festplagget en vanlig dag låt humöret bestäma.

Humöret kan bestäma stilen: Även om du känner dig nere en dag när du vaknar så ta på dig något färgsprakande så kommer du definitivt på andra tankar! Och om du inte känner för att gå i dom super snygga tajta jenasen en dag välj då ett par bekvämare byxor även om dom inte är lika fina. För när du känner dig bekväm i det du bär så syns det och skapar självförtroende.

Secondhand: Våga gå in i secondhand affärer och kika, allt går ju faktiskt att tvätta så ge det en chans i alla fall. Även om plagget ser tråkigt ut där det hänger intryckt mellan en hög andra så ge det en chans. Tänk dig plagget tvättat och till och med lite omgjort om du är händig & gillar att sy. Och du lär vara ensam om att bära det plagget i din omgivning, dessutom kan man hitta billiga märkessaker om man letar noga & har tur.

Webbshoppa: Om du vill hitta lite andra plagg än dom som finns i dom vanligast affärerna så kika olika online butiker. Även på vanliga kedjor så som H&M & Gina Tricor ex. så brukar dom ha lite andra kläder online än i butikerna. Det dåliga är ju att man inte kan prova när man köper online men man brukar kunna skicka tillbaka om plagget inte passar och så vidare. Det är lite dyrare att shoppa online med frakt och så vidare men du får ett större utbud över nätet oftast. Detta gäller ju även postorder.

Kopia av photo_1868_20081109.jpg

Stilikon: Försök att hitta någon/några stilikon/er som du kan hämta insperation ifrån. Några klassiska är ju Rachel Bilson, Misha Barton b.la, men googla hej vilt och kika vad du hittar för några som du tycker klär sig snyggt. Sen behöver du ju inte följa stilen slaviskt utan blanda lite olika stilar om du känner för det.

 

Hoppas att ni har fått lite hjälp på traven!

Källor: Tidningen Starlet & egna tankar , bild från Free Photos

Jenny

Medarbetare på Mode & Skönhet iFokus - sajten om mode, skönhet, smink, glitter & glamour!

Kika gärna in på min blogg

Anmäl
2009-05-04 22:22 #1 av: Fiona

putt

Jenny

Medarbetare på Mode & Skönhet iFokus - sajten om mode, skönhet, smink, glitter & glamour!

Kika gärna in på min blogg

Anmäl
2009-05-04 22:27 #2 av: nonisaga

Super bra artikel :). Jag älskar min unika stil haha^^

Anmäl
2009-05-04 22:52 #3 av: Jojaton

Jättebra artikel verkligen!

Anmäl
2009-05-04 23:16 #4 av: hannabrink

Super! :)

Anmäl
2009-05-04 23:40 #5 av: Belindaa

Super =)

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.