Skönhet

BUS i fyra steg

2009-06-18 17:30 #0 av: Fiona

Ännu en typisk svensk sommar med regn & enstaka solglimtar vilket innebär att det blir svårt att få färg. Men det finns en räddare i nöden ; Brun utan sol! Här kommer några korta tips & steg på vad man bör tänka på

Steg ett: Peela & återfukta

För att din fejkbränna ska bli så bra som möjligt bör du förbereda din hud på bästa sätt.

Peela: När du peelar tar du bort all smuts & döda hudceller, peelingen gör även BUSfärgen håller längre & ger ett jämnare resultat. Du gör en enkel peeling själv genom att blanda 1-2 dl havregryn med några matskedar vatten som du sedan masserar in över hela kroppen och sedan sköljer med ljummet vatten. Du kan även använda en köpt peelingcreme, peelingsvamp eller en peelingvante men en hemmagjord är ju det billigaste alternativet.  Undvik dock att peela precis före du ska applicera BUS då peelingen gör huden känslig och BUS produkter innehåller starka medel. Så låt huden vila några timmar mellan peeling och applicering.

S7306149.JPG

hemmgjord peeling av havregryn & vatten

Återfukta: Använd en parfymfri creme för att grunda för BUSfärgen. Var extra noga med att återfuta vid dom delar på kroppen som är torrast (ex. armbågar), då drar dom delarna inte till sig så mycket BUSfär som dom skulle gjort om dom inte var återfuktade. Låt cremen gå in i huden ordentligt innan du börjar med BUSen.

Steg två: Bli brun!

Nu är det dags för applicering som kan kräva träning. Det finns både ofärgade & färgade BUScremer så i början kan det vara lättare att använda en färgad för att lättare se vart du applicerat. Applicera med cirkelrörelser och se till att det blir täckt med ett lika tjockt lager där du vill bli brun.

Det säger sig självt att ett tunt lager ger en lättare brunfärg medand ett tjockare kan framkalla ordentlig fejkbränna. Så tänk på att anpassa lagret till din hudfärg. Är du ex. ganska blek så börja med ett tunt lager och är du åt det brunare hållet kan du börja med ett lite tjockare. Ett tips är att börja med ett tunt lager och sedan fylla på efter hand.

Tänk på att vara försiktig vid dom torra delarna som jag nämde längre upp då de lätt drar åt sig för mycket färg. Och glöm inte att tvätta av händerna efter applicering!

S7306156.JPG

Steg tre: Låt verka

När cremen väl är applicerad så vänta tills den torkat in ordentligt innan du tar på dig igen, var extra noga om du tänkt att bära ljusa kläder efteråt. Om du har gott om tid så släng på dig en slapp morgonrock eller likande i någon timme för att det ska bli ett bra och jämt reslutat!

Steg fyra: Fyll på

När färgen börjar avta fyller du på om du önskar ny bra effekt. Om du vill ha mycket effekt kan du fylla på varannandag till och börja med och sen var tredje till fjärde.

 

Källa: Starlet , egentagna bilder

Jenny

Medarbetare på Mode & Skönhet iFokus - sajten om mode, skönhet, smink, glitter & glamour!

Kika gärna in på min blogg

Anmäl
2009-07-21 11:24 #1 av: JohannaMax

Perfekt! Bra artikel. Ska testa pelingen med havregryn, snacka om billig o enkel!

Mode & Skönhet.iFokus -sajten om mode, skönhet, smink. glitter & glamour!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.