Skönhet

Threading - plocka ögonbrynen med tråd!

2009-07-10 00:45 #0 av: Stephanie

Plocka ögonbrynen med tråd? Ja, det funkar faktiskt! Och det funkar väldigt bra till och med! Läs här för att lära dig hur man gör.

Första gången jag hörde talas om threading, att plocka ögonbrynen med tråd, kunde jag verkligen inte tro att det skulle fungera. Jag såg framför mig hur man kastade ett litet lasso runt varje hårstrå Flört Men så hittade jag videos på youtube, där man kan få se steg för steg hur man gör.

Eftersom det är svårt att förklara tillvägagångssättet bara med ord, har jag valt att utgå från en video från Youtube. Notera att detta inte är min egen video, utan jag har fått tillstånd från ägaren att använda denna.  Eftersom inte alla förstår engelska, har jag valt att berätta steg för steg vad hon säger och vad hon gör. För att underlätta stegen, skriver jag ut tiden för varje steg.

Till en början berättar hon lite om sina egna videos, samt vad ögonbrynen har för betydelse för utseendet. Ögonbrynen är viktiga eftersom de ramar in ögonen och ansiktet.

_____________________________________________________________________

ca 1:20 Här börjar själva "lektionen" med 1-2-3-tekniken. Den används för att man lätt ska kunna forma ögonbrynet så att det ser bra ut.

Hon börjar med att sätta en penna bredvid nästippen (obs, inte bredvid själva näsan, utan mitt på näsvingen! Se var hon håller den.), rakt upp. Den markerar var ögonbrynet bör börja.

Sedan flyttar hon pennan, så att den fortfarande är på samma ställe vid näsan, men går mitt framför pupillen istället för rakt upp. Den markerar då var ögonbrynets högsta punkt bör vara. Här kommenterar hon i efterhand att hon håller pennan fel vid näsan. Det ska inte ni göra Flört

Och till sist håller hon pennan precis vid den yttre ögonvrån, fortfarande med pennan på samma ställe vid näsan. Den markerar var ögonbrynet bör sluta.

_____________________________________________________________________

Då har ni fått lite riktlinjer inför själva plockandet! Tänk på att alla är olika - alla ögonbryn har inte samma form, men det är en bra liten "regel" att utgå från.

_____________________________________________________________________

ca 2:00 Här visar hon att hon har fyllt i ögonbrynet, men mer om det lite senare!

_____________________________________________________________________

ca 3:00 Ta en vanlig sytråd, vik den dubbel så att den blir drygt 15cm lång och klipp av den. Knyt ihop ändarna. Låt knuten vara i ena handen, så att den inte är ivägen. Från och med här, är det lättast att se vad hon gör, istället för att förklara! Vrid tråden 5-6 gånger, så som hon gör i videon.

Det är lite dålig skärpa på själva tråden, men jag tycker att man ser bra hur hon gör. Hon flyttar alltså den tvinnade delen, genom att öppna och stänga fingrarna. Det här kräver övning, så det är en bra idé att sitta en stund och öppna och stänga fingrarna sådär, så att man får in tekniken!

Det hela går alltså ut på att allt hår som fastnar i den tvinnade delen, kommer att dras ut!

När du plockar högra ögonbrynet, öppnar du med den högra handen, och när du plockar det vänstra ögonbrynet, öppnar du med den vänstra handen.

_____________________________________________________________________

ca 4:25 Nu börjar vi! Här zoomar hon in, så att man ser tydligare vad hon gör. Hon pekar sedan på sitt ögonbryn och berättar var hon vill ta bort hår från sitt ögonbryn Vid 5:30 fyller hon i ögonbrynet med färg, för att lättare se var hon behöver ta bort hår, och vad som ska vara kvar. Måla alltså i den form du vill att ögonbrynet ska ha. Efter detta börjar hon plocka det vänstra ögonbrynet, och jag låter det tala för sig självt. En liten bit in tipsar hon om att plocka ögonbrynen precis efter att man har duschat, eftersom porerna öppnar sig och det känns inte lika mycket att plocka hår då. Det är också viktigt att du inte drar ut håren genom att lyfta tråden, det är bättre att bara öppna så långt att hårstrået dras ut.

Vid 8:55 har hon på lite gel, för att bättre få tag på de små stråna precis under ögonbrynet, utan att få med de strån som ska vara kvar. Man kan även använda hårspray eller liknande, och borsta på. Var extra försiktig här, så att du inte får med fler hårstrån än de du vill ta bort!

Vid ca 9:55 visar hon hur du kan hålla om du plockar mellan ögonbrynen.

Och så var det klart!

10:30 Om du vill kan du korta stråna lite, genom att använda en borste och lyfta upp håret, och sedan klippa försiktigt. Klipp inte för jämnt eller för kort, eftersom det bara kommer att se konstigt ut.

_____________________________________________________________________

OBS! Tänk på att vara försiktig i början - akta ögonfransarna framförallt! Det kan gå väldigt lätt, själv höll jag på att dela mitt ögonbryn på mitten första gången jag provade eftersom det gick så lätt! Dessutom kommer du nog att märka att du har lite mer hår än vad du trodde! Man känner tydligt när man får med hår, och man har till och med hår på ögonlocken!

Anmäl
2009-07-11 16:50 #2 av: GucciDior

Jag trådar ögonbrynen ibland, det går fortare och gör inte lika ont som att noppa :P

Anmäl
2009-07-11 21:21 #3 av: JohannaMax

Häftigt! Jag noppar aldrig ögonbrynen men när jag fick make up rådgivning på Make Up Store en gång så noppade han dem men sa att jag hade så fina ögonbryn att jag inte behövde om jag inte ville. Tack o lov för det gjorde ont!!

Mode & Skönhet.iFokus -sajten om mode, skönhet, smink. glitter & glamour!

Anmäl
2009-07-11 23:21 #4 av: [Caifeen]

Visste att man kunde göra det med tråd, men inte hur. Så .. bra att artikeln dök upp :D

Anmäl
2009-07-12 01:54 #5 av: Belindaa

Waow! Smart ju. Måste testa nästa gång jag ska noppa...fast nu blir det tråda då Flört

Anmäl
2009-07-12 02:03 #6 av: bea28

funkar inte så bra för mig x) jag får inte med ngt hår :O jag fortsätter nog med pincett ett tag till ;)

Anmäl
2009-07-12 02:03 #7 av: Cajza

Jag rakar mina ögonbryn. Det gör mindre ont och så får man göra det ofta. men som sagt det gör inte ont. Skrattande // Karin

Karin
Medarbetare på Days of Our Lives
Uppfödare av perser & exotic - S*Kattakombens

Anmäl
2009-07-12 02:13 #8 av: Belindaa

#7 Jag kanske har sett det i helt fel ögonblick men jag tycker att man ser små svarta prickar när man rakar, inte så snyggt enligt mig...kanske dock inte ser ut så på dig Glad

Anmäl
2009-07-12 02:16 #9 av: Stephanie

#6 Ja, det kan vara lite knepigt i början. Men jag lovar, man lär sig till slut! Tungan ute

Anmäl
2009-07-12 02:17 #10 av: bea28

#7 jag skulle aldrig våga raka mina ögonbryn! :O tänk om man råka raka av sig hela ögonbrynet! skräckscenario för mig xD okej, jag har rakat bort det värsta när jag varit bortrest och glömt pincetten hemma, men aldrig annars ;)

Anmäl
2009-07-12 18:39 #11 av: [Caifeen]

#10: Jag tror det är hela hon rakar, för jag vet jättemånga som gör det, och ritar dit egna :P

Testade med tråd igår, gick inte direkt bra om man säger så xD Men jag lär mig väl någon gång :)

Anmäl
2009-07-12 18:41 #12 av: bea28

#11 skulle inte kunna raka hela ögonbrynen heller ;) jag har ganska markerade ögonbryn, så om jag skulle raka av dem och måla dit tunna streck, tja, det hade sett väldigt roligt ut på mig! :P

Anmäl
2009-07-12 18:44 #13 av: Cajza

#11 Nej du, jag rakar inte av hela ögonbrynet, tycker det är så fult. Det gäller att kunnna fuska dit ett nytt och det är svårt, för oftast ser det ritar ut.

Jag har varit frisör innan och har lärt mig både raka och dra med pincett.

Naturligtvis om man rakar får man hålla efter det.

Karin
Medarbetare på Days of Our Lives
Uppfödare av perser & exotic - S*Kattakombens

Anmäl
2009-07-14 02:02 #14 av: Yataz

Jag var en gång på en salong som använde detta tillvägagångssätt och jag måste säga att det gjorde riktigt ont!! Skrikandes
Kanske hon gjorde fel...vet inte..men jag vill aldrig göra om det igen!

Martina

Yataz

Anmäl
2009-07-14 02:06 #15 av: elyse

Jag håller bara efter. Jag är blond från början, så jag har ingen stor hårväxt kring ögonbrynen. ::tur::

Anmäl
2009-07-14 02:25 #16 av: Stephanie

#14 Då måste hon nästan ha gjort fel känns det som... Jag brukar vara väldigt känslig för att plocka med pincett, men med tråden kör jag bara på... Tungan ute

Anmäl
2009-07-14 02:39 #17 av: Yataz

#16 Ok, får väl se om jag vågar igen...kanske ska försöka se om jag kan lära mig det själv..men det verkar svårt Obestämd

Martina

Yataz

Anmäl
2009-07-14 15:27 #18 av: [Caifeen]

#17: Ja, det är lite svårt i början. Men man lär sig ju ;)

Anmäl
2009-07-14 15:40 #19 av: Stephanie

#17 Jag undrar om hon kanske var oförsiktig och nöp dig i huden eller nåt... Plockar du ögonbrynen med pincett vanligtvis?

Anmäl
2009-07-14 17:56 #20 av: Yataz

#19 Jag vet inte...kanske..jag var i alla fall svullen och röd efteråt...inte så kul när det var min förlovningsfest jag gjorde i ordning mig till och detta var precis innan Skäms

Ja, annars plockar jag med pincett, men tycker det tar lång tid och gör ont...
Har gått till salong och vaxat också och det gjorde faktiskt inte alls ont, men jag tyckte det kom tillbaka direkt..

Martina

Yataz

Anmäl
2009-07-14 17:57 #21 av: Stephanie

#20 Det bästa är väl att prova själv, för då kan du ju sluta när du vill osv.

Anmäl
2009-07-18 01:34 #22 av: [Katteeen]

Jag provade idag, det gick inte så jättebra och var lite svårt, men jag ska fortsätta tills jag kan :)

Jag tycker inte att det gör ett dugg ont att noppa längre, jag började för 5 år sen (hade enorma ögonbryn) och då höll jag på att dö av smärta, men som sagt så gick det över rätt snabbt :)

Tycker att detta gjorde ondare, men jag ska försöka vänja mig bara för att det är lite banbrytande och jag tror att det går fort när man väl lärt sig :)

Anmäl
2009-07-20 18:08 #23 av: KadjaNina

Ska lära mig det! Satt idag och plockade ögonbrynen med pincett och jag hatar det. Gör så ont ;P

Anmäl
2009-07-20 23:01 #24 av: Belindaa

Pincett är jobbigt Tungan ute Måste testa snart, har dock varit så lat Tyst

Anmäl
2009-07-21 00:17 #25 av: hannabrink

Oj, har aldrig hört talas om det innan! Använder pincett nu så borde verkligen testa detta! Verkar inte vara lika smärtsamt ;)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.