Skönhet

Fotvård

2009-09-09 22:08 #0 av: JohannaMax

Bara för att sommaren är över ska vi inte glömma bort våra fötter! Här kommer lite tips och råd som gör dina fötter mjuka och sköna.

jo 055.JPG

Börja med att klippa och fila naglarna, klipp nageln rakt för att undvika nageltrång och inväxta kanter. Runda till kanterna lätt med en fil. Har du tjocka, hårda eller svårklippta naglar kan du bada fötterna i fotbadet först så mjukar det upp naglarna lite.

Sänk ner fötterna i ett varmt fotbad i minst tio minuter. För bästa resultat kan man tillsätta olika medel i vattnet, i butikerna finns ett flertal produkter att välja mellan. Hemmagjorda billiga knep är annars lite grönsåpa, citron eller salt.

När huden mjuknat filar du bort all död hud med fotfil eller pimpsten. Avsluta gärna behandlingen med lackning av naglarna och smörj in fötterna. Tänk på att insmorda fötter blir hala när du går på golvet! Sätt gärna på ett par strumpor.

I USA finns även en metod där man sätter ner fötterna i en balja med en speciell sorts fisk. Fiskarna äter upp all död hud på fötterna och resultatet blir mjuka o fina fossingar!

Mode & Skönhet.iFokus -sajten om mode, skönhet, smink. glitter & glamour!

Anmäl
2009-09-09 22:30 #1 av: Roborovski

Men gud, jag hade aldrig vågat sätta ner mina fötter i en balja så fiskar käkar på mig :O :P hehe..

Anmäl
2009-09-09 23:01 #2 av: Fiona

Toppen artikel Glad Det där med fiskarna låter spännande Flört

Jenny

Medarbetare på Mode & Skönhet iFokus - sajten om mode, skönhet, smink, glitter & glamour!

Kika gärna in på min blogg

Anmäl
2009-09-10 00:06 #3 av: JohannaMax

Inga fiskar får gnaga på mina fossingar kan  jag lova!

Mode & Skönhet.iFokus -sajten om mode, skönhet, smink. glitter & glamour!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.