Skönhet

Dags att piffa upp dig?

2010-11-26 19:11 #0 av: Fiona

Känner du dig grå, tråkig & orklös som man ofta gör i dessa mörka tider? Kika här för att fräscha upp dig lite!

Håret

Ett nytt klipp

Håret kan ofta bli torrt & risigt på denna tiden av året vilket gör det extra viktigt att man avlägsnar slitna toppar, annars ser det risigare än risigast ut. Många som sparar till längre hår känner säkert igen scenariot att håret äntligen har blivit lite längre, man går till frissan för att klippa det slitna och går därifrån med lika kort hår som sist du klippte dig. Ett tips är att be henne/honom att bara ta det allra slitnaste, på så sätt slipper du också den "nyklippta" looken. Kanske är det dags att testa en ny frisyr också? Kika i tidningar och ta med urklipp på frisyrer du skulle kunna tänka dig. Visa frissan och rådfråga vilka hon/han tror att du skulle kunna passa i.

Färgbyte

Något som alltid piggar upp och ger förändring är att byta hårfärg. Färger som gör sig lite extra bra så här års är mörk röd, rågblonda slingor, chokladbruna toner med mera.

Inpackning

För att undvika att ditt hår blir torrt & risigt så är det till stor hjälp att göra en inpackning en gång i veckan, minst. Välj inpackning efter din hårtyp eller rör ihop din egna.

hår.jpg

Kroppen

Piggna till

Det är lätt att man hamnar i någon slags dvala när det ofta är märkt när man både går till skolan/jobbet och när man kommer hem. Piggna till genom att röra på dig så mycket som möjligt, ta exempelvis cykeln till skolan/jobbet och försök att få in så mycket vardagsmotion som möjligt. Den bästa träningen för att pigga till är pulshöjande träning, exempelvis jogging, dans eller tennis. Blodcirkulationen kommer igång vilket gör att kroppen svarar genom att bli pigg och ge hyn lyster.

Borsta kroppen

Torrborstning är bra att göra en gång i veckan! Sätter också igång blodcirkulationen och ger hyn lyster. Skaffa en skrubborste eller skrubbhandske och borsta försiktigt en gång i veckan, du ska bli lite lätt rosig och alltså inte skrubba dig skinnflådd.

Doftterapi

Pigga upp sinnet med härliga dofter! Köp en duschcreme och en bodylotion som luktar gott samt doftljus som sprider härlig doft i hela rummet.

doft.jpg

Naglarna

Välskötta & färgsprakande

Se till att dina naglar är jämna och fina samt att de har en fin färg som piffar upp. Nagellack som är heta i höst/vinter

Få lacket att hålla

Bortskavet lack är ingen hit, för att få det att hålla behöver du först och främst se till att nageln är ren. Var noga med att ta bort gamalt nagellack, använd polerfil en gång i månaden samt peela händerna då och då för att få bort all smuts. Grunda med ett lager baslack, två lager av färgen samt topplack på det och lägg på nytt topplack efter några dagar.

Smörj

Denna tiden på året brukar fota händerna bli nariga så ha en bra handcreme ståendes på nattygsbordet och smörj varje kväll, ha även med en i väska vid behov. Är dina nagelband torra och fula så kan man använda en nagelbandscreme eller en nagelbandsolja från exempelvis Depend.

naglar.jpg

 

Huden

Chillavanilla

Stress är en hudens värsta fiende som bland annat framkallar finnar. Försök att ta en sak i taget och ha en tid varje dag som du inte gör något på, lägg dig framför tv:n eller läs en bok så att du slppnar av en stund. Planering är väldigt viktigt, planerar du vad du ska göra och när så slipper du känna dig stressad över att ha tusen saker att fixa.

Återfukta

Huden blir torr på vinterhalvåret så var oga med att smörja in dig både morgon och kväll med en bra bodylotion.

Peela

Peeling är väldigt effektivt och bra för att få bort döda hudceller och ge plats för lyster & friskhet. Peela en gång i veckan med antingen en köpt eller en egengjord, mer än en gång i veckan kan skada hudens normala balans. Va extra noga med rumpa & lår!

Maskera

En gång i veckan bör du lägga en ansiktsmask, antingen en köpt eller hemmagjord. Varva med lite av varje, djuprengörande ena veckan, återfuktande andra och så vidare. När du applicerar ansiktsmasken kan du klappa in den försiktigt istället för att smörja in den, det ökar blodcirkulationen

huden.jpg

 

Britney-Spears-And-Kevin-Federline-In-Sexy-Pictures-2.jpg

Ni ser vad fin Britney blev va?{#emotions_dlg.cool}

 

Källor: Posh24.com & Starlet

Jenny

Medarbetare på Mode & Skönhet iFokus - sajten om mode, skönhet, smink, glitter & glamour!

Kika gärna in på min blogg

Anmäl
2010-11-27 12:27 #1 av: Ida-M

Riktigt härlig artikel! :D *tummen upp* Hade faktiskt tänkt slinga mitt hår för att få någon förändring på det. Kanske t.o.m blir idag :)

Anmäl
2010-11-27 12:49 #2 av: Fiona

#1 Vad roligt :) Du måste visa resultatet sen!

Jenny

Medarbetare på Mode & Skönhet iFokus - sajten om mode, skönhet, smink, glitter & glamour!

Kika gärna in på min blogg

Anmäl
2010-11-27 12:52 #3 av: Brownie

Bra artikel! Funderar också på slingning, känner sig måttligt vintertrist nu :P

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.